mindbody-retreat

In stilte herbronnen

retraites land aan zee

NAJAAR 2023 - VOORJAAR 2024

  • pic11d LAZ tuin
  • wwa-gal-7 LAZ gebouw
  • foto zee
  • wwa-gal-2 LAZ
  • wwa-gal-6 LAZ

Een stilteplek in Zeeland, waar herbronnen en ontspannen als vanzelf gaat. Land aan Zee opent haar deuren officieel op 21 september a.s.

De uitgestrekte zee. Zo onvoorspelbaar, machtig en mooi. Een plek waar je weer voelt dat je onderdeel bent van de natuur. De zee heeft op veel mensen ook een kalmerend effect. Daarom organiseren wij retraites nabij de zee in samenwerking met Stichting Land aan Zee. Een luxe verblijf op een ruime kamer met eigen sanitair in een sfeervol gebouw, waar  je alle ruimte krijgt om je te verbinden met elkaar, ontspannen en op te laden, Door de magie van de plek, het gebouw en de omgeving gaat dat als vanzelf.

Je vindt Land aan Zee in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede, vlakbij de Oosterschelde en op een boogscheut van de eindeloze stranden van Schouwen Duiveland. De hele omgeving bruist van het leven: je hoort de uilen roepen, ziet de ganzen in grote groepen overtrekken, de wind door het duingras spelen en de zwaluwen kwetterend langs het huis scheren. De eindeloze vergezichten doen je dromen. En verder is het hier stil.. ’s Nachts zul je versteld staan van de sterrenhemel en de goed bewaarde duisternis op het eiland.

Deze stilte nodigt uit tot een diepere verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur. Je wordt daarin enthousiast begeleid door Mariet Rutten, Virginie Parent (yoga) en Erik van den Brink.

Bewustwording door vrijheid ervaren: zo binnen - zo buiten
In deze retraites staat het element ruimte centraal, veerkracht én de wijsheid van het lichaam. De prachtige luxe locatie waar we verblijven, de zee en haar weidsheid evenals de omliggende natuur zijn daarbij essentiële bronnen. We verblijven en beoefenen met elkaar grotendeels in stilte, zo kunnen we ons dieper (leren) verbinden én de signalen van het lichaam opmerken. We gaan van het hoofd naar het hart en gaan terug naar ons midden, de vreugde en innerlijke ruimte in onszelf.

Iedereen die zich geroepen voelt is welkom. We mediteren met een groep deelnemers die vertrouwd zijn met mindfulness of met andere tradities: Zen of Vipassana, en die dit graag voor een langere periode willen beoefenen. En met mensen die hiermee kennis willen maken.

In de retraites kun je je laten inspireren door elkaar en de trainers, Het programma bestaat uit begeleide en stille zit- en loopmeditaties, mindful bewegen en aandachtsactiviteiten (zintuig-oefeningen, eten, wandelen). We werken vanuit het mindfulness gedachtegoed. Een meditatie aan zee in de magische ochtendgloren behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een mindful walk in het bos startend, lopend door de duinen naar de zee.

Het inspirerende programma bestaat uit individueel en groepswerk. Het biedt filosofie, geeft zicht op de kracht van mindful leven, je eigen hulpbronnen bij weerstand, vermoeidheid en pijn, de waarden van kwetsbaarheid, leef- en bloeikracht én leert je focussen op het lichaam vanuit zachte beweging en aandacht. De retraites zijn juist geschikt voor mindervaliden of mensen die ziek of herstellend zijn. Het is mogelijk om deel te nemen aan het programma in je eigen ritme en binnen jouw fysieke mogelijkheden. Voel je daarin vrij!

Verblijf
Er zijn 1-persoonskamers met badkamer beschikbaar. Kom je samen en/of wil je een gedeelde kamer ook dat kan. Er zijn twee mindervalide kamers beschikbaar. Meld je hiervoor tijdig aan.

De prijzen zijn all-inclusive voor de retraite, de heerlijke maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. Je kan genieten van alle luxe faciliteiten, op het terrein is óók een sauna én zwemvijver aanwezig. Op 5 minuten fietsafstand ben je aan de Oosterschelde. Waar Mariet bij hoogtij zwemmers meeneemt voor een verfrissend duikje, ongeacht het seizoen!

Dana
Voor de themaretreats ontvangt Mariet geen vergoeding. Ze biedt dit programma aan als 'Vriend van Land aan Zee' op basis van vrijgevigheid. Vrijgevigheid wordt binnen het Boeddhisme gezien als een belangrijk aspect voor spirituele groei en transformatie. Vreugde van het geven en van het ontvangen.

Vrijgevigheid gaat twee kanten op. Er is een gever en een ontvanger. Het is de oefening om zowel de vreugde te ervaren bij het geven, als ook bij het ontvangen. Kunnen we de vreugde ervaren bij het onvoorwaardelijk geven? En kunnen we ook wel de vreugde ervaren bij het ontvangen?
Sommige mensen vinden het moeilijk om te ontvangen met vreugde. Ze voelen bijvoorbeeld dat ze het niet waard zijn of dat ze er iets voor terug moeten doen.
Vrijgevigheid is dan ook een kwaliteit waarin we kunnen oefenen en groeien.

Retraites in 2023 en 2024

  • 15-18 november 2023 (3 nachten). Investering: € 465 privé kamer / € 345 double kamer. Themaretreat: Het wijze lichaam - Info/Aanmelden

Ook in 2024 geeft Mariet Rutten retraites bij Land aan Zee op:

  • 7 januari - 12 januari 2024 (5 nachten). Investering: € 815 privé kamer / € 615 double kamer. Themaretreat: Mindful Leven - Info/aanmelden
  • 25 - 29 maart 2024 - 5 daagse stilteretreat in compassie en veerkracht onder begeleiding van Erik van den Brink en Mariet Rutten. Info/aanmelden

Annuleringsvoorwaarden
MindBody Trainingen & Retreats houdt de annuleringsregeling aan van Land aan Zee. Ben je bang dat je door één of andere reden de retraite moet cancelen dan raden we je een reisverzekering aan. Natuurlijk mag je altijd een vervanger laten deelnemen.