mindbody-retreat

In stilte herbronnen

yoga en meditatie retraite

2-4 juni 2023 (VOL)

  • the place to be
  • The place to be retraitecentrum
  • The place to be retraitecentrum omgeving
  • The place to be meditatiezaal yogazaal met yogamatten
  • The place to be eetzaal keuken
  • The place to be bankje onder de boom
  • The place to be belltent zonsondergang
  • The place to be kamperen in boomgaard
  • The place to be overdekt terras the barn bruiloft


In deze retraite sta jij centraal. Je krijgt écht even de tijd om terug in jezelf te keren. Op een prachtige plek, in een bosrijke en landelijke omgeving. Een plek waar stilte nog echte stilte is. Een plek die je inspireert en tot rust brengt. De omgeving van kasteel en abdij Slangenburg stimuleert het proces van diepere bewustwording en voedt ons menselijk energiesysteem. Een heel weekend voor jezelf. Want dat verdien je zo.

Op het terrein van landgoed Slangenburg is een authentieke stilteplek die wij als magisch omschrijven. Een plek middenin de natuur waar al jouw zintuigen geprikkeld worden en tegelijkertijd tot rust komen. Je lichaam ontspant zich als vanzelf. Een plek waar de tijd even stilstaat en je in samenwerking met de natuur volledig tot jezelf kan komen.

De retraite wordt met liefde begeleidt door Marjan Hulshof en Mariet Rutten.

Ontspannen op de ultieme plek, middenin de natuur. Om ‘s nachts de uilen te horen en ‘s ochtends als eerste de wilde reeën te spotten. Ga jij kamperen in de fruitboomgaard met je eigen tent of camper? Of in een huurtent met twee 1-persoonsbedden? Of ga je voor een knusse kamer voor jezelf of samen in het meditatiecentrum? Tussen de fruitbomen is er een mini outdoor wellness waar iedereen gebruik van mag maken. Met een kleine barrelsauna, een koude buitendouche en een dompelbad.

Bewustwording vanuit gewaarzijn
Iedereen is welkom. In deze retraite is het een mooie mix van mensen die vertrouwd zijn met yoga en/of meditatie en dit graag voor een langere periode willen beoefenen, en mensen die hiermee kennis willen maken. De kern van de yoga beoefening is leven vanuit je ziel. Meditatie ondersteunt dit proces doordat het je opmerkzaam maakt en dichterbij jezelf brengt. We verblijven en beoefenen met elkaar in stilte. Zo kunnen we ons dieper (leren) verbinden en vanuit gewaarzijn contact maken met de kalmte, mildheid en vrede in onszelf. In deze retraite werken we naast yoga vanuit 3 meditatievormen: begeleide aandachtsmeditaties vanuit het mindfulness gedachtegoed, stiltemeditaties vanuit de Boeddhistische traditie en loopmeditatie in de natuur.

Investering
Er  zijn 10 kamers beschikbaar, waarvan 1 double. En er zijn 5 bell tenten. Daarnaast is het mogelijk om in je eigen kampeermiddel te overnachten.

Onderstaande prijzen zijn all-inclusive voor de hele retraite. De maaltijden zijn biologisch én vegetarisch en worden bereid door een kok. Douche en toilet zijn voor gezamenlijk gebruik.

€535 voor een privé kamer - €495 voor een bell tent - €450 voor zelf kamperen - €890 voor een bell tent double - €900 voor double kamer (bezet).

N.B. VOL

Begeleiders
Marjan Hulshof, trainer, coach en yogadocent www.yogica.net en Mariet Rutten, trainer in mindfulness, compassie en therapeute

Het weekend is van vrijdag 16.30 uur tot zondag 16.00 uur.

Een impressie van het programma
07.00  Yoga en Meditatie
08.30  Ontbijt
10.00  Yogafilosofie/stiltewandeling
13.00  Lunch
14.30  Vrij
16.00  Yoga en Meditatie
18.30  Diner
20.00 Meditatie en ademcirkel bij kampvuur
21.30 Maangroet

Binnen het programma krijg je ook ruim de tijd voor jezelf. Ga op een heerlijke wandeling in de natuur om te reflecteren, ontspan op je kamer of doe gewoon lekker helemaal niets. Vanzelfsprekend ben je volledig vrij om de keuze te maken die bij jouw behoefte past op dat moment.

Inbegrepen:

6 yogalessen
6 meditaties
2 stilte wandelingen
Persoonlijke uitdagende opdrachten
2 overnachtingen
Barrelsauna en dompelbad
Heerlijk vegetarisch en voedend eten, koffie, thee en fruit

The place to be belltent zonsondergang
The place to be belltent zonsondergang
The place to be barrelsauna in boomgaard
The place to be barrelsauna in boomgaard

Groepsgrootte: Maximum 16 deelnemers
Wil je je graag opgeven, of heb je vragen? Mail of bel met Mariet: 06 2713 6069

Annuleringsvoorwaarden
Mindbody-retreat houdt de annuleringsregeling aan van The Place To Be.  Ben je bang dat je door ziekte of om een andere reden het weekend moet cancelen dan raden we je een reisverzekering aan. Natuurlijk mag je altijd een vervanger laten deelnemen. 

Aanmelden